Att spela poker - –vad du bör tänka på

Poker är ett komplext spel och det finns en del strategier och liknande du bör ta hänsyn till. Det handlar om att kunna behärska taktik, känslor och analyser. Om du kommer väl förberedd blir det lättare att ta bra beslut i stridens hetta. Här ska vi ge några handfasta tips och tumregler, som är bra att ha i åtanke, när det gäller pokerspelandet.

Välj ett bra bord

Det gäller att du anpassar de utomstående faktorerna till dina förutsättningar. Det är därför ytterst viktigt att välja ett bra bord som passar dig. En viktig faktor är givetvis motståndet. Spelar du mot för skickliga spelare kommer du knappast göra vinst i det långa loppet. Det kommer märkas rätt snabbt om motståndarna är betydligt mer erfarna än vad du är. Poker bygger trots allt väldigt mycket på skicklighet. Man kan komma undan med nybörjartur ett tag, men inte alltför länge. Se även till att du väljer ett bord där regler kring mörkar och limits gynnar dig. När du spelar online kan du välja och vraka bland borden och du bör utan problem kunna hitta spel som passar dig.

Behärska olika taktiker

För att bli framgångsrik vid pokerbordet krävs att du klarar av mer än ett spelsätt. Om du agerar på ett liknande sätt hela tiden, blir du troligtvis genomskådad rätt snabbt. Därför är det viktigt att du känner dig trygg i många olika situationer. Testa dig fram och hitta olika strategier som passar dig. Det optimala är om du kan ha effektiva taktiker för snålt, aggressivt och slumpmässigt spel, samt att kunna dra nytta av motståndarnas misstag.

Studera motspelarna

Poker är, som nämndes ovan, ett väldigt komplext spel. För att bli framgångsrik krävs inte bara att du kan kontrollera ditt eget agerande. Det är också viktigt att du observerar motståndet och drar nytta av all information du kan få. Gör du det på ett bra sätt kan du lära dig hur de respektive motspelarna agerar i olika situationer. Du kan exempelvis lära dig vilka som ofta bluffar, vilka som är överaggressiva och vilka som är väl passiva. Kanske är det ingen idé att göra överdrivna höjningar mot spelare som lägger sig väldigt ofta. Du kan bli mycket framgångsrik om du kan anpassa ditt spel efter motståndet på ett bra sätt.

Lär dig olika ageranden vid olika händer

Det är viktigt att kunna hantera olika händer. Även när du har en ypperlig starthand är det inte bara att köra på. Du vill gärna ha med dig några motspelare fram till pottutdelningen. Det handlar hela tiden om att ha pokerface, analysera vilka händer motståndarna kan tänkas sitta på och fundera över framtida scenarion. Även en mindre vass starthand går att vinna pengar på, om du sköter det på rätt sätt. Det finns olika tips och råd för premiumhänder, bra händer och så kallade draghänder. Det är viktigt att du lär dig när dessa kan vara spelbara