Poker rakeback

Det har länge varit vanligt med att det tas en liten avgift från varje pott du spelar om inom poker och denna lilla avgift kallas för en ”rake”. I många fall då man har använt en insättningsbonus eller liknande har man fått motkrav på att omsätta detta på olika sätt. I en del fall innefattar detta att spela ett antal rakes, alltså spel där vi satsat riktiga pengar som spelsajten tar en liten procent av ur potten. Denna procent ligger vanligtvis runt fem procent vilket inte låter speciellt mycket men om vi betänker att vi ligger på ett genomsnitt av 50 spelade händer på en timme så drar dessa avgifter iväg. Därför är det mycket bra att få en så kallad rakeback. Har du ett avtal om rakeback så brukar det avtalet oftast hamna idag på mellan 30 och 60 procent av de händer du spelat men så här har det inte alltid sett ut. Tidigare var det endast ett fåtal riktigt duktiga spelare som hade chansen att få dessa avtal som VIP-spelare och det var just på grund av att de spelade regelbundet med en hel del pengar. Idag ser marknaden annorlunda ut och rakeback har blivit ett vanligt sätt att dra till sig fler spelare på. Det finns även olika typer av rakeback som man bör ha koll på och vi kikar snabbt på dessa.

Tre vanliga rakebacks

Det finns som regel tre vanliga rakebacks idag och huruvida ett spelbolag nyttjar en, två eller alla tre varierar men se alltid till att kolla upp dessa innan du registrerar dig. Det finns en del bra rekommendationssidor som du kan läsa och jämföra de olika sidornas erbjudanden hos.

Den första rakeback vi tar upp är Contributed Rake där din rakeback baseras på hur mycket du bidragit med under en potts omgång, hur mycket du får tillbaka varierar som sagt beroende på ditt spelbolags avtal. Beroende på din spelstil så kan denna rake vara till din fördel men även nackdel så kolla upp vad som passar din stil bäst när det gäller rake.

Nästa rake är den som kallas för Dealt Rake. Denna rake är mycket bra för här får du som regel en del av potten även om du väljer att lägga dig innan floppen.

Den tredje och sista är den som kallas Weighted Contributed Rake eller Paid Rake. Denna metod belönar endast de spelare som har varit med och bidragit till potten och beräknas på hur mycket de bidragit med vilket gör denna metod till den mest rättvisa metoden. Den som bidrog med mycket får mer och den som bidrog lite får också mindre. Kom ihåg att rakebacks varierar hos de olika bolagen så se till att läsa på innan du väljer en. Läs gärna recensioner andra har skrivit och läs mer än en för det hjälper dig göra ett bättre val.