Pokerstars betting

Pokerstars har lanserat en ny oddsavdelning och nu går det alltså även att satsa pengar på sport hos pokergiganten. För den som gillar betting är det här goda nyheter. Man använder samma saldo som när man spelar poker eller casino och Pokerstars har också lanserat ett flertal betting-specifika kampanjer. Vill man lägga ett vad är det bara att logga in, välja match eller tävling och sätta igång.

Betting hos Pokerstars

Det går att spela på ett flertal sporter hos Pokerstars. De allra största såsom fotboll, tennis och golf finns representerade men även rugbyfans kan betta på de största eventen. Dessutom har man odds på hästkapplöpningar (då främst galopp – trav erbjuder man än så länge inte). Liveodds erbjuds också och man kan enkelt lägga vad på en pågående match medan man spelar poker.

Vilka typer av bets kan man då lägga hos Pokerstars? Här kommer en kort sammanfattning av de vanligaste:

Singelspel

Här gör du endast ett spelval. Till exempel kan du satsa på att Tiger Woods vinner US Open.Du vinner bara du förutspått resultatet korrekt.

Kombinationsspel

Du spelar på två separata event, till exempel två olika Champions League-matcher.

Dubbel

Du gör två val på olika event. För att vinst ska utdelas måste båda valen vara korrekta.

Trippel och Trixie

Trippeln är precis som dubbeln, med den enda skillnaden att du gör tre olika val. Trixien innebär dock att du spelar fyra spel på tre val på olika event. För att du ska vinna måste minst två av dessa vara rätt.

Lucky 15

Du lägger 15 spel på fyra val för olika event. Du kan göra alla möjliga kombinationsspel som faller inom fyra val och åtminstone ett av dina val måste vara rätt för att spelet ska ge vinst.

Inte alla typer av spel är tillgängliga för alla typer av event. Innan du bestämmer dig för att lägga ett bet bör du därför kontrollera vilka spel som är tillgängliga och utvärdera vilket som kommer att vara bäst för dig. Ju mer du garderar dig desto dyrare blir ditt spel – även om dina chanser att vinna också ökar.

Hur fungerar betting?

Betting går ut på att satsa pengar på utfallet av en händelse. Vanligast är att satsa på vem som vinner en viss tävling eller idrott, men det förekommer också att man satsar pengar på politiska händelser såsom riksdagsval. Det amerikanska presidentvalet är särskilt populärt att spela på, också utanför USA. Hur mycket man vinner på sitt vad avgörs av oddsen. Dessa sätts av experter hos de olika spelbolagen och ju lägre oddsen är, desto högre är chanserna att laget eller den tävlande vinner. Enklast att se vad utdelningen blir vid vinst är det om man använder decimalsystemet för att visa odds. En häst med odds på 1.20 ger alltså 1.2 gånger pengarna om man vinner. Har man då satsat 100 kronor får man 120 kronor tillbaka. Bäst utdelning får man alltså om man satsar på ett alternativ med högre odds.

Oddsen variera mellan olika spelbolag. Nätbaserade sådana som Pokerstars har ofta bättre odds eftersom de har mindre omkostnader jämfört med en bookmaker som måste betala butikshyra och liknande.