"Pokerproffs" som karriär?

Du kanske har spelat poker under en längre tid och tycker att det är kul, och att du vinner tillräckligt ofta för att kunna sluta ditt jobb och börja spela på heltid. Eller kanske spelar du bara sporadiskt då och då men ändå funderar på vad som krävs för att spela på heltid, eller kanske du rentav precis har börjat spela poker och är nyfiken på möjligheterna. Oavsett vilken av beskrivningarna som passar in på just dig så är metoderna de samma, och det viktigaste att inse när det gäller poker är att man alltid kan bli bättre.

Många tror att livet som pokerproffs är en dans på rosor, att man bara spelar några gånger i veckan och håvar in pengar, men sanningen är att livet som professionell pokerspelare kräver en stor mängd disciplin. träning och mental styrka. Det finns en mängd olika metoder och tillvägagångssätt för att kunna ha poker som sin karriär men vi kommer att fokusera på de fyra viktigaste punkterna för att kunna vara pokerproffs på heltid.

Studera

Man kan alltid studera spelet och bli bättre och även om det ibland kan vara den minst roliga biten med att vara professionell pokerspelare är det helt klart ett av de effektivaste sätten att bli bättre snabbt. Detta är mest märkbart för nybörjare men även personer som har spelat poker under en längre tid kan dra nytta av att studera spelet, så var ödmjuk.

Var beredd att lägga ner mycket tid på poker

Detta är förmodligen den mest självklara punkten på listan men det är också viktigt att komma ihåg. Man kanske inte vill spela poker alla dagar men om man vill ha det som en karriär får man vara beredd på att spela i ur och skur. Man får räkna ut hur mycket man behöver tjäna per månad för att ha råd med räkningar och dylikt och anpassa antalet timmar man behöver spela till det, planera realistiskt för både vinster och förluster måste räknas med.

Att kunna ignorera motgångar och förluster

Oavsett om du är världsmästare eller en novis kommer du förmodligen att förlora då och då. Om man förlorar på ett spektakulärt sätt, till exempel i en head to head i slutet av en turnering, eller om man förlorar flera händer på rad, kan man lätt tappa sugen och känna sig frustrerad. När man känner så är det svårare att fatta rationella beslut. Det kan leda till att man spelar mer aggressivt och vårdslöst för att vinna tillbaka pengar man förlorat, vilket istället troligtvis leder till att man förlorar mer pengar.

Det är svårt att undvika frustration helt och hållet men om man lär sig att känna igen tecken på att man börjar fatta felaktiga beslut eller gör knepiga drag då kan man motverka det innan det har en alltför stor påverkan på en. Det skiljer sig enormt från person till person i hur man hanterar negativ stress så man får prova sig fram tills man hittar det som funkar för en själv. Ett par populära metoder är att lyssna på musik eller bara ta lite frisk luft, olika saker funkar för olika personer. Det som är viktigt att komma ihåg är att det bara är tillfälligt och att det kommer att försvinna till slut, håll huvudet kallt.

Att veta när man ska sluta

Det kan vara svårt att lämna bordet ibland, speciellt när man vinner mer än man förlorar, men det är detta som skiljer proffsen från noviser. Det kan vara svårt att veta ibland när man ska sluta. Det optimala är att sluta när man är på topp men girighet gör att vi ofta fortsätter lite för länge, och kanske förlorar en del av dagens vinster innan vi slutar för dagen. Försök att lära dig att känna igen när det är dags att sluta för att göra en så stor vinst som möjligt, det är en färdighet som kommer med erfarenhet så om man bara fortsätter spela lär man sig förhoppningsvis att instinktivt veta när man bör lämna bordet.

Det är de fyra viktigaste sakerna att tänka på om man vill ha en karriär som pokerproffs. Utöver det är det viktigaste att man har kul och att man ständigt försöker förbättra sitt spel genom att studera och att spela spelet.