Europa pokertour.

Ett måste för den professionella poker spelaren och den som tar poker på största allvar och vill vinna de stora pengarna. Tävlingen som ofta förkortas EPT drar stora mängder spelare och stora mängder publik. Senaste eventet i skrivande stund var Barcelona, Spanien. Evenemanget sänds också live och har en egen låt skriven av Simon Darlow. Det finns en speciellt utvecklad spelklient för att dem.

Pokerstars

Det finns en speciellt utvecklad spelklient för att de som spelar från datorn och det är fritt för alla pokerspelare att delta i turneringen. Pokerstars, som är bolaget bakom eventet, är ett av världens största kontrollerade spelbolag. Totalt spelar 90 miljoner personer via Pokerstars och det finns licensiering i bland annat Italien, Malta, Belgien, Frankrike, Danmark och många fler. Mer än hundra miljarder pokerhänder har spelats och över 1 miljard turneringar har hållits av bolaget så när det kommer till att delta i en pokerturnering så är detta ett bolag som vet hur det skall organiseras. Det är också ett bolag som vet vad en spelare förväntar sig av en bra pokerturnering.

För att anmäla sig och läsa mer om turneringen i detalj finns utförlig information på European Poker Tours hemsida och Pokerstars hemsida. Många spelare undviker turneringar eftersom en vanlig missuppfattning är att det kostar mängder med pengar att anmäla sig och att kvalificera sig. Här räcker det dock med ett par euros. Det finns ett speciellt schema för den som vill kvala in till specifika turneringsmoment och datum som det är bra att ha koll på. Även denna information finns på hemsidan när det är aktuellt. Håll också utkik efter de tävlingar som brukar finnas i samband med turneringarna. Inför Barcelona fanns bland annat chansen att vinna ett paket för att åka till Barcelona till ett värde av 9000 euro. Inget man vill missa att vara med och ha chansen att vinna. Att se turneringen live och att se pokerproffsen spela i en större turnering är en sann upplevelse.

Turneringen

Första steget för att kunna delta i tävlingen är att gå till Pokerstars hemsida och att ladda ned den poker klient som används för att spela turneringen online. Själva nedladdningen är enkel och tydlig så det är inget att oroa sig för. Klienten i sig är också enkel och pedagogisk och tar inte lång stund att lära sig. Innan klienten fungerar fullt ut måste ett spelkonto hos Pokerstars öppnas. Även detta är mycket enkelt och en stegvis guide leder kunden genom varje steg som behövs för att ett spelkonto skall öppnas. Det finns också tillgång till utförlig information och en guide av pokerproffset Daniel Negreanu som steg för steg går igenom allt spelaren behöver veta.

Eftersom företaget är registrerat och kontrollerat inom EU så är säkerhetsnivåerna, när det kommer till kundinformation och hur man hanterar denna samt betalningsrutiner för insättning, väldigt höga. Efter att kontot är skapat och informationen är inlagd i pokerklienten är det bara att börja spela, kontot är inte till för att enbart spela turneringar utan kan användas för andra spel och versioner av spel på Pokerstars. Turneringsspelen finns i en speciell turneringslobby och där kan också väljas vilken turnering som man vill delta i eftersom det finns massor av olika turneringar, inte bara European Poker Tour.

Det finns också möjlighet att titta på turneringen och se andra spelare spela för att få tips och inspiration, eller för att studera en strategi eller spel stil och på det sättet vara väl förberedd när det är dags att börja spela.